Home // Blog // Att göra ingenting

Snart en månad sedan senaste blogginlägget. Sjukskriven för utmattningsdepression och panikångest, känn på den. För människor runtomkring mig är det nog inte så förvånande och kanske inte för mig heller. Det svåra när man brinner för kreativa saker är att lyfta blicken och ta en titt på sig själv. Kolla hälsostatus och ställa frågan om det inte är dags att tagga ner. Jag har ju så roligt medan jag bränner mitt ljus i båda ändar, på upptäcktsfärd i främmande världar. Men det blev för mycket.

2007 stångade jag mig in i den berömda väggen. Nu var det tydligen dags igen. Motivationen har saknats, humöret har sjunkit i bott och jag tvingades dra i nödbromsen. Som tur är har jag en förstående arbetsgivare och tänker hamna på banan igen. Mycket vila, besök hos beteendevetare, antidepressiva piller och frisk luft och motion är ordinationen. Rota i gammal mental skit kan nog också behövas. En vårstädning?

Rota lite

Rota lite

Vila, hur sjutton gör man det när man är sysselsättningsnarkoman? Till att börja med jobbar jag inte, jag har dragit ner rejält på skrivande, renoverande, bloggande och annat som ockuperat mina kvällar. Jag skulle ha åkt till Archipelacon på Åland i juni men trots att det smärtar mig tvingades jag inse att det skulle bli övermäktigt så det får bli ett annat år. Istället sparar jag krafter för ConFuse i Linköping i augusti.

Bok nummer 3 – Nattlöpare ligger lite halvt på is och kommer inte komma ut i sommar. Ha förtröstan, det blir en bok, bara inte just nu men jag hoppas senare i år. Istället skriver jag lite på noveller och experimenterar, testar idéer och kravlöst skrivande. Tar några dagar emellan utan att skriva alls. Jag har två bidrag som marinerar hos testläsare innan jag skickar in dem till en steampunknovelltävling.

Steam me up, Scotty!

Steam me up, Scotty!

Om det går vägen så kan man läsa lite Olausson där. Annars prånglar jag kanske ut dem själv som e-noveller? Dessutom har jag en postapokalyptisk novell under utveckling som kommer ta en egen twist på zombies och udda magiformer. Tror den kan bli rätt läcker om jag får till den. Men jag har all tid i världen på att skriva klart. Ingen deadline alls. Rätt skönt.

Nu ska jag knata ut i solen och njuta av naturen. Kanske prata med småfolket. Ta det lugnt där ute!

20150414_150618

6 Comments ON " Att göra ingenting "
 • alt_example

  Foodsaver 2 in 1 Review 20 februari, 2017 at 07:29 - Reply

  Hi there to every , because I am in fact keen of reading this weblog’s post to be
  updated regularly. It consists of good data.

 • alt_example

  Bielizna erotyczna 31 mars, 2017 at 18:51 - Reply

  If some one desires to be updated with most up-to-date technologies afterward he must be go to see this web page and be
  up to date daily.

 • alt_example

  pay day loan 8 april, 2017 at 15:36 - Reply

  Great info. Lսcky me Ӏ came across your blopg bby chance (stumbleupon).

  I have bookmarked iit for later!

  My web-site pay day loan

 • alt_example

  Learn XHTML here 10 april, 2017 at 08:11 - Reply

  Quality articles is the secret to attract the viewers to visit the website,
  that’s what this website iss providing.

 • alt_example

  harvestmoonuk.com 12 april, 2017 at 04:49 - Reply

  Hi there everybody, here every person is sharing
  these kinds of knowledge, so it’s pleasant to read this weblog,
  and I used to go to see this webpage all the time.

 • alt_example

  zotzap.com 23 april, 2017 at 13:59 - Reply

  Hello, all is going well here and ofcourse every one is sharing data, that’s
  truly fine, keep up writing.

leave a response

All content on this site belongs to Marcus Olausson @Bumleby