Home // Författarliv – Hur gör man?

Drömmer du om att bli författare? Kanske du redan skrivit en hel roman eller novell men lyckas inte bli utgiven? Oavsett vilket så kommer jag här dela med mig av sådant jag lärt mig om författande, men även saker jag ännu inte fått grepp om. För att bli författare krävs nämligen tusentals timmar av skrivande, läsande och lärande. Färdig blir man nog aldrig, men om du övar och skaffar dig bra skrivarkompisar kommer du att utvecklas och plötsligt en dag har du en färdig text som är redo att möta världen.

Det här är inte en regelrätt skrivkurs eller författarskola. Jag kommer inte att gå in på djupet hur du bäst gestaltar eller strukturerar din berättelse. Däremot kommer jag ge exempel på hur jag själv gör och visa tips och tricks jag snappat upp. Om du vill gå på djupet rekommenderar jag istället ett besök på någon av dessa länkar:

(länkar kommer)

Men hur gör jag själv då och hur bra går det egentligen? Tja, svaret är att det går både bra och dåligt. Sedan jag debuterade 2014 har jag fått fantastiskt mycket publicerat på kort tid, mer än de flesta vågar jag påstå. Och alltihop på etablerade förlag, om än kanske i mindre storlek. Försäljningsmässigt däremot går det knackigt, trots bra recensioner. Det är helt enkelt svårt att nå ut och marknadsföra sig i bruset. Ändå fortsätter jag att försöka och medan jag lär mig har du chansen att följa med på färden och utvecklas tillsammans med mig, alternativt skratta åt mina misslyckanden. Kolla gärna under menyalternativet ”Press” där jag delar med mig av artiklar, intervjuer och recensioner.

Här nedan följer exempel på vad jag kommer att ta upp under rubriken Författarliv. Inläggen behöver nödvändigtvis inte komma i kronologisk ordning, men för varje nytt inlägg kommer en klickbar länk i listan.

Författarliv Del 1 – Hur blir jag en författare?
Författarliv Del 2 – Skapa en författarplattform
Författarliv Del 2 – Planering och research
Författarliv Del 3 – Hjälpmedel
Författarliv Del 4 – Struktur och synopsis
Författarliv Del 5 – Hitta rätt testläsare
Författarliv Del 6 – Att skriva sin berättelse
Författarliv Del 7 – Redigera din berättelse
Författarliv Del 8 – Lektör, redaktör och författarcoach
Författarliv Del 9 – Kontakta förlag
Författarliv Del 10 – Kontrakt, rättigheter och skyldigheter
Författarliv Del 11 – Bokomslag och baksidestext
Författarliv Del 12 – Författarfoto
Författarliv Del 13 – Marknadsföring
Författarliv Del 14 – Boksignering
Författarliv Del 15 – Föreläsningar
Författarliv Del 16 – Bokmässor och marknader
All content on this site belongs to Marcus Olausson @Bumleby