Home // Serahema Saporium

SerahemaMap1Serahema Saporium är en romanserie som utspelar sig i den mångfacetterade världen Serahema.

För länge sedan, i slaget vid Gudaklyft, hindrade man den onde guden Naemins härskaror då de hotade att svepa in i västerländerna, men istället för att låta sig besegras bytte guden strategi. Under den tid som förflutit har han låtit infiltrera människorna med sina dashepti, bloddrickande magiker som i sin tur disponerar över nattlöpare, våldsamma vargvarelser som är skoningslösa i sin blodtörst. I ”De rotlösa” får vi följa den unge Elderim vars läromästare dödas av mörkervarelser och med dashepti och nattlöpare i hasorna flyr Elderim ut i en värld som till stor del är främmande för honom.

Serahema är en feodal värld där religionen Ba-Repta har monopol på magin i de flesta länderna. Där finns huvudsakligen tre magiformer – elementarmagi, savmagi och blodmagi. Kyrkans prästinnor och helare använder elementarmagi och savmagin är bannlyst förutom i de länder som ligger mer avlägset och där Ba-Reptas inflytande inte är så stort. De enda som kan använda Saven är de savmästare som nu tvingas operera i lönndom, samt savkrigare inom krigarreligionen Fordaem i gränslandet Niriat. Blodmagin används endast av dashepti och dessa måste dricka blod för att kunna bruka den. De flesta dashepti kan även använda Saven och elementarmagin.

I den här världen (tryck här för karta) måste Elderim finna sin plats och för att överleva de faror som förföljer honom måste han lära sig att bruka magierna, särskilt den kraftfulla men nyckfulla Saven. Utan läromästare är det en farofylld väg att gå där vem som helst kan vara din fiende. Vem ska Elderim våga lita på? När han så träffar de båda legoknektarna Rendon och Cal blir han delaktig i ett försök att förhindra ett kungamord och snart står hela Serahemas framtid på spel. Elderim dras in i ett farofyllt äventyr som kommer att föra honom till de mest avlägsna delarna av Serahema. En resa som förändrar honom, men är det verkligen till det bättre? Är han den hjälte som andra påstår eller har ödet andra syften med honom?

KingsBoardÄven om magierna är en central del i berättelsen är det såklart de karaktärer som befolkar Serahema som är viktigast och även de onda karaktärerna har svagheter och bakgrundshistorier som gör dem mänskliga. För att trovärdigt beskriva de spelpartier av brädspelet Kungabräde som förekommer i böckerna har jag tillverkat ett fysiskt exemplar av spelet. (Se bild till vänster). Exemplar av spelet kan komma att bli föremål för lotteri bland trogna anhängare och prenumeranter av mitt nyhetsbrev. (Se spalt till höger)

Längre fram kommer jag publicera mer information om Serahema, men då jag inte vill förstöra spänningen låter jag tills vidare boken tala för sig själv. Jag hoppas att du vill läsa den och tycker den är spännande. Sedan kanske du vill diskutera innehållet med mig eller rentav spela ett parti Kungabräde?

Vad är det egentligen som driver vissa av oss att begå onda handlingar? Varför kämpar några vidare mot till synes omöjliga odds medan andra ger upp? Och vilken väg kommer Elderim att välja? Läs böckerna och bilda dig en egen uppfattning. Välkommen till Serahema!

 

All content on this site belongs to Marcus Olausson @Bumleby