Vem är Marcus Olausson?

Porträtt - 2016

En fråga som kanske inte ens jag själv alltid kan svara på, men jag ser mig själv som ett slags renässansmänniska som drivs av nyfikenhet att utforska både teknik, konst och andliga grubblerier. Mina berättelser handlar ofta om den svages kamp mot överheten. De slutar inte alltid lyckligt men utforskar våra mänskliga drivkrafter och hur hopp kan få en människa att uträtta storverk. Min väg in till fantastiken började med en krita i handen. Det var tecknandet och konsten som la grunden, ofta med svärdssvingande hjältar och hiskeliga odjur som motiv. Att berätta med bilder fick senare konkurrens med skrivandet, fast det blommade ut ganska sent. Först under min tid som högskolestudent började jag skissa på det som senare la grunden för bokserien Serahema Saporium.

Till vardags är jag elektronikingenjör så skrivandet sker på lediga stunder, vilket alltför ofta innebär sena kvällar och nätter när övriga familjen sover. Jag bor tillsammans med två söner, sambo och tre katter på en någorlunda idyllisk liten gård utanför Trollhättan. Närheten till skog är viktig näring för både min fantasi och mitt välmående. Det är så jag har växt upp och så jag vill leva. Där jagar jag, sköter min skog, grillar korv emellanåt och söker inspiration till kommande alster. Under stjärnhimlen funderar jag över min roll på jorden och vilka berättelser jag vill utforska.

Tack för att du besöker min sida. Förhoppningsvis lyckas jag slå klorna i dig och väcka lusten att utforska de världar som oroväckande ofta tävlar med den fysiska världen om min uppmärksamhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.