Publicerat och på gång

På gång

Nu när jag är klar med fantasytrilogin Serahema Saporium (se längre ned under Publicerat) har jag börjat utveckla en annan idé som slumrat ett tag. Den har vuxit fram ur barnboksserien Bokvandrarna som jag påbörjat för Fantastikhjälpen (se nedan) och kommer bli en egen ungdomsserie som tar ordet ambitiöst till nya nivåer, men delar världsbygge med Bokvandrarna. Det hela börjar som en urban fantasy som utspelar sig i Göteborg men allteftersom berättelsen nystas upp kommer vi ta oss vidare ut i världen i ett äventyr där Buffy möter Indiana Jones. Magi, tidsresor, gammaltestamentliga myter, vidunder och extra allt utlovas.

 

Fantastikhjälpen är ett initiativ för att samla in pengar åt en hjälporganisation. Ett annat syfte är att skapa läslust hos barn och ungdomar och få dem intresserade av både berättande och historia. Vårt första projekt blir att ta fram urban fantasyboken Drömverk för åldersgruppen 9-12 eller vuxna med barnasinnet kvar och om allt går väl blir det början på en hel bokserie som jag kallar Bokvandrarna. Projektet går långsamt fram då det sker helt ideellt, men man kan redan nu se det hela ta form på fantastikhjalpen.se.

 

Publicerat

Min hittills största bedrift som författare är givetvis den mörka fantasyserien Serahema Saporium. En klassisk fantasyberättelse med karaktärsdriven story och fokus på att göra berättelsen trovärdig och vuxen. Sommaren 2021 släpptes Till hjärtats sista slag och därmed är trilogin komplett. Böckerna har ett fantastiskt medelbetyg på Goodreads och jag är otroligt stolt över det jag har åstadkommit tillsammans med Catoblepas förlag. Läs mer om Serahema Saporium här.

Vid sidan av romanförfattandet skriver jag även noveller och har framgångsrikt deltagit i diverse novelltävlingar och antologier. Några av novellerna finns även utgivna som ljudnoveller. Den dystopiska Sjung, kära syster vann Bortom portalens novelltävling och ges nu ut på Fafner förlag. Mina två steampunknoveller Schaktet och Man ska vara två finns som ljudnoveller i antologin Steampunksagor, utgivna av Whip Media.

Sjung kära syster

Sveriges äldsta scifi-förening Club Cosmos ger ut webzinet Brev från Cosmos där jag medverkar med diverse noveller. T.ex novellen Temakarens dotter som vann Steamcons novelltävling 2016. Eller sf-novellen Olori som kom tvåa i Club Cosmos egen novelltävling 2016. Dessa och fler kan man läsa gratis här.

Föredrar man att läsa på papper medverkar jag med noveller i följande antologier:

 

Steampunksagor (Whip Media) – Här medverkar jag med de två novellerna ”Schaktet” och ”Man ska vara två”.

 

På denna grund (Pop-up Publishing) – Här medverkar jag med novellen ”Anubitch”.

 

Svenska spöken (Andra världar) – Här medverkar jag med novellen ”Mässan”.

 

Bortom portalen (Fafner/Fantastikportalen) – Här medverkar jag med novellen ”Sjung kära syster”.

 

13 svarta sagor om superskurkar (Swedish Zombie) – Här medverkar jag med novellen ”Bara ett barn”.

 


H.C. Andersen (Marchetti förlag) – Här medverkar jag med novellen ”Reinkarnoid”.

 

13 svarta sagor – 1873 (Swedish Zombie) – Här medverkar jag med novellen ”Räven och syrsan”.