Bokhuset ger en fantastisk recension av ”De rotlösa”

De-rotlosa

Egentligen ska man som författare inte läsa recensioner sägs det. Fast när min roman ”De rotlösa” får så här fina vitsord kan jag inte låta bli. Det innebär trots allt att jag är på rätt spår med mitt författande. Att den känsla som fick mig att börja skriva var sann. Jag har något att erbjuda den svenska fantastikscenen och det finns läsare där ute som verkligen gillar det jag gör. Här samlar jag de recensioner jag fått hittills.

Att åter igen bli jämförd med storheter som Robert Jordan och David Eddings är så klart oerhört smickrande. Om likheter verkligen finns lämnar jag åt andra att bedöma, men kanske du blir nyfiken? Här följer några utdrag ur recensionen:

”Trots jämförelserna jag precis gjort är det här ingen kopia av någonting. Långt därifrån. Även om inspirationen inte är helt otydlig, är De rotlösa sin egen berättelse. Den har sin egen värld, ett världsbygge som dessutom är helt makalöst. Intrigen, länderna, magin och folkslagen, allt är helt trovärdigt. Framförallt skapelseberättelsen är fantastisk.”

”Jag älskar den här boken. Faktum är att jag under läsningen inte en enda gång känner att det är en svensk som har skrivit den. Och det här är nog den största komplimangen man kan få av mig.”

”… den här kan läsas tillsammans med Eddings, Jordan, Pratchett och andra fantasygiganter och att du lätt skulle tro att den här var skriven av någon av dessa stora. Jag är totalt hooked. Det här är storartad fantasy.”

Här kan du läsa recensionen i sin helhet: Bokhuset recenserar ”De rotlösa”.

Om bokbloggar:

En avigsida är att vissa (läs snorkiga ”äkta” författare och litteraturkritiker) anser att bokbloggare är köpta och att en sådan recension inte är något värd. Jag vill påstå motsatsen. Den här bloggen har jag själv sökt upp då jag tycker den håller hög kvalitet och recensenten presenterar goda argument för sin bedömning. Bloggen blir i det här fallet recensentens CV. Självklart kontaktar jag en bokblogg som är intresserad av min genre. Det är trots allt marknadsföring det handlar om i första hand, från min sida. Att köpa en bloggares recension vore kontraproduktivt och jag fnyser åt sådana påståenden. Det skulle skada både mitt och bloggarens rykte. Om något är en bokblogg en del av den demokratisering av litteraturen som pågår genom egenutgivning och mikroförlag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.