Bokrecension – The Zombie Survival Guide av Max Brooks

zombiesurvivalguide

Detta är en överlevnadshandbok som utgår ifrån det hypotetiska scenariot att en zombieepidemi har brutit ut och hur man bäst överlever detta. Tonen är formell och på många sätt är boken en bra instruktionsbok för att överleva andra katastrofer som leder till samhällets tillfälliga eller totala kollaps. Möjligen blir boken en aning för torr och träig för min smak och den känns väldigt anpassad för den amerikanska läsaren. Ett av råden hur man förbereder sig är att köpa en rejäl bit mark som ligger isolerat, gärna en ö och bygga förskansningar och förråd där. Ärligt talat, hur många har råd med det, upp med en hand?

Brooks går även igenom vad ett överlevnads-kit bör innehålla och poängterar vikten av att ha ett sådant redo innan katastrofen inträffar. Boken är intressant, speciellt för en zombienörd, men håller inte riktigt att sträckläsas. Den avslutas med exempel på riktiga zombieincidenter och hur de utvecklade sig. Man kan bl.a. köpa boken på Adlibris och Bokus.

Betyg: [6/10] Bumlingar.

 

Kuriosa 1: Max Brooks är för övrigt son till Mel Brooks och Anne Bancroft.

Kuriosa 2: Det finns även en svensk bok om zombieöverlevnad: Zombieöverlevnad – din guide till apokalypsen av Herman Geijer Dessvärre har jag inte läst denna ännu. Är man nyfiken på ämnet kommer Geijer vara sommarpratare i P1 den 13 juli, kl 13. Missa inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.