Fafner förlag satsar på ljudnoveller

Oskar Källner bör vara ett känt namn för de flesta i fantastik-Sverige. Förutom att framgångsrikt ge ut sina egna böcker och noveller, samt en satsning på nyöversättningar av klassiska verk, satsar Fafner förlag nu även på att publicera andra författare. Som ett led i detta släpps nu under fem veckor tio stycken noveller av lika många författare, dels som e-novell men även som ljudnovell. Precis som Oskar säger kommer inte det svenska fantastikundret av sig själv och det är kul med eldsjälar som likt Oskar vågar satsa på att få ut våra alster.

Det är mig en stor ära att tillhöra de utvaldas skara och det är min novell ”Sjung, kära syster” som nu får testa ljudboksformatet. En del av er kanske minns att det var med den novellen som jag hamnade på delad förstaplats i Bortom portalens novelltävling för ett par år sedan?

Från och med idag och fem veckor framåt släpps alltså två noveller per vecka och först ut är Jonas Larssons underhållande skröna Svarta band som handlar om en framtid där mänskligheten utrotat all AI. Ja förutom den där som Filip har i sin kaffebryggare då och som hjälper honom med deklarationerna.

Vill man lyssna på min novell får man ge sig till tåls till nästa vecka men redan nu kan man få se en större version av det fina omslaget, signerat Andreas Raninger. Och gör som jag nu och lyssna på Svarta band och de andra novellerna. Det är riktigt, riktigt bra grejer och man kommer åt dem hos Storytel, Nextory och BookBeat, men även gratis via biblioteken och genom alla vanliga internetbokhandlare.

Sjung kära syster

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.