Jag, författare

Sitter här och lyssnar på nya låten ”Cusp of Eternity ” med Opeth på Spotify (såklart supergrym!) och ägnar mig åt något så narcissistiskt som att läsa min egen bok. Har helt enkelt inte hunnit läsa den tryckta varianten förrän nu. En annan anledning är även den roliga att försäljningen gått så bra att vi nog behöver trycka upp fler exemplar inför bokmässan i September. Och varför då inte ta tillfället i akt att rätta till lite småfel som smugit sig in? Konstigt att en text som jag vridit och vänt på och ansett mig färdig med i tio års tid ändå fortfarande innehåller fel. Man blir helt enkelt hemmablind och en del slinker förbi även den mest nitiske av lektörer. Plus att felen upptäcks lättare i annan font, annan teckenstorlek, på papper osv.

Det verkar som vi fått en monterplats och du hittar Mörkersdottir förlag här på mässan.

Det jag slås av är hur bra jag fortfarande tycker att ”De rotlösa” är. I jantelagens Sverige får man ju inte tycka så, men det så att säga ”skiter” jag i just nu för stunden. Visst, det är inget mästerverk, men det kan man knappast förvänta sig av en debutant. Hoppas jag. Det här är jag verkligen stolt över att ha åstadkommit och känslan att hålla i sin egen första bok är så mäktig. Nu väntar och våndas jag inför eventuella recensioner. Ska man våga läsa dem? Kommer det några över huvud taget? Hittills lyser de med sin frånvaro. Bok nummer två har redan kommit långt på väg och hela bokserien är egentligen redan färdigskriven. Men böckerna är inte i tryck ännu och en ny karaktär dök upp och tar utrymme i en nyskriven rafflande prolog till Serahema Saporium 1:2 – Bäraren. Fortsättningen på ”De rotlösa”. Jag har ingen aning vad det innebär så det är spännande även för mig som har ett stort kontrollbehov.

Att vara författare innebär hittills varken glamour eller feta inbetalningar. Snarare ”bara” att jag fått mer att göra förutom att skriva böckerna. Vilket såklart är fantastiskt spännande och roligt. Nu ska jag odla mitt varumärke och marknadsföra mina alster i den strida ström av titlar som forsar fram. Vilket hittills skapar mer utgifter än inkomster men jag försöker tänka långsiktigt och företrädesvis investera i sådant som kan öka intäkterna på sikt. Det ska bloggas och interageras på sociala medier, samtidigt som jag har ett heltidsjobb att sköta och ska vara en god småbarnsförälder och sambo. Rädd att allt blir en salig röra just nu. Idéer finns det i alla fall gott om men tid och pengar sätter som vanligt begränsningen.Jag har dock en del överraskningar på lut, men de kan dröja lite så jag avslöjar mer när jag har något att visa upp. Semestern räckte som vanligt och väntat inte till men något ska jag väl ha att göra i höst när familjen sover (och jag borde)?

Om du har läst ”De rotlösa” och gillar den så hjälp mig gärna att sprida detta på Facebook, Twitter, Instagram eller kanske rentav genom att prata med folk? 😛
Jag tror, hoppas och känner att ”De rotlösa” har en ärlig chans i konkurrensen men om boken inte syns så finns den inte. Sådan är den krassa verkligheten. Så tack för allt stöd och din support!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.