Konsten att skapa ett monster

20150115_154104

Hej alla monsterdiggare. Jag älskar monster. Om man slänger in ett monster i ekvationen kan vara avgörande för om jag ska gilla en film, tv-serie, bok eller kanske rentav ett stycke musik? Det kanske till och med är därför jag gillar hårdrock så mycket, för att den tillåter just monster. Mina böcker innehåller monster, massor av dem. Ett av dessa är nattlöparen, även kallad shishta. Ett slags varulv som är blodtörstig fast kanske lite sinnesslö och därför ofta utnyttjas som hejduk åt den betydligt klyftigare och vampyrliknande dasheptin. Fast när det gäller varulvar och vampyrer håller jag alltid på varulvarna. Och nej, inga Twilight-avarter inte. Det är ingen slump att del tre i min Serahema-serie kommer att heta just ”Nattlöpare”.

Då jag planerar att spela in en boktrailer för min serie funderar jag just nu väldigt mycket på hur jag ska kunna realisera en nattlöpare. Specialeffektsmakaren Stan Winston är död, likaså alienmonstrets skapare H.R Giger. Rick Baker lever iofs (En amerikansk varulv i London). Fast jag hade nog inte haft råd med dem ändå. Att skulptera ett huvud och gjuta i silikon eller skumlatex blir nog för dyrt och avancerat, även om jag är rejält sugen att testa. Förmodligen kommer jag köra på ett koncept där man mest ser silhuetten, höljd i rök så detaljrikedomen inte blir så viktig. Jag har en ide till hur jag ska använda papier maché av alla material i kombination med tyg, polymerisk lera och massor utav fejkblod. Dessutom har jag hittat ett företag i närheten som säljer ögon av glas för konservatorsarbeten. De har vargögon på lager. Kan nog bli hur fult som helst men man måste ju försöka.

Under tiden kan man alltid skissa lite granna på konceptet och jag lutar åt den mörka schakalvarianten uppe i vänstra hörnet, eller den onda pandaliknande saken i mitten. Kanske en kombo? Ljusare partier framhäver det mörka runt ögonen och får den att se elak ut. Egentligen är jag motståndare till långa spetsiga öron på en varulv men den tenderar att se för snäll ut annars. Sedan rör sig ju en nattlöpare både på två och fyra ben men jag kommer nog mest köra på en snabb sekvens där man skymtar ett huvud bland träden i en mörk skog. Om inte någon har en tam svart varg jag kan låna? Som morrar på kommando. Och kan gå på två ben.

Skulle dessutom behöva en tam korp ifall någon har en på lager…

Stay tuned!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.