Serahema Saporium byter förlag till Catoblepas

Om det har känts ovanligt tyst runt mina Serahemaböcker och när nästa bok kommer ut så drar jag nu undan draperiet. Jag byter nämligen förlag till Catoblepas förlag som kommer att ge ut hela bokserien i hårdband och som trilogi, det format bokserien ursprungligen är skriven på. Det innebär att De rotlösa och Bäraren slås ihop till en bok, att Nattlöpare får bli kompis med Vildhonung (det manus jag skriver på just nu och som skulle ha blivit bok 4) och att den maffiga finalen kommer i del 3 av trilogin. Jag ber att få återkomma till utgivningstakt och datum, men kan redan nu avslöja att nytrycket och den första delen av trilogin kommer i september. Den som väntar på uppföljaren till Nattlöpare får ge sig till tåls till 2019 men sedan kommer sista delen inte att dröja så länge (ett grovt råmanus är redan klart).

Det känns otroligt spännande att jag ska få se böckerna i hårdband och jag ser fram emot att jobba med Lupina Ojala på Catoblepas. Ett förlag som för mig står för kvalitet och god formgivning.

Det finns absolut inget groll mellan mig och Mörkersdottir utan jag vill passa på att tacka Frida för att hon trodde på mitt manus och gav mig den chans jag så länge hade kämpat för. Jag önskar Mörkersdottir all lycka med sin framtida utgivning.

Jag vill även rikta ett massivt tack till er som redan har köpt de gamla böckerna och hoppas att ni inte känner er lurade. Det är hjältar som ni som köper svensk fantastik som skapar förutsättningar för en levande svensk fantastikscen. Att det nu blivit som det blivit är en del av spelet men jag har en bra känsla inför framtiden. Därför hoppas jag att ni precis som jag tycker att den här typen av böcker gör sig bättre i ett rejälare format och att det ska bli spännande att se nya omslag och formgivning. Att låta en oslipad diamant få gnistra och skina. Mera av allt helt enkelt. Och man kan givetvis läsa de gamla böckerna precis som de är. Den nya utgivningen påverkar inte handlingen utan handlar mer om att fräscha upp och paketera om. En nystart.

Då det har gått ett tag sedan debuten 2014 kommer jag under 2018 att lägga upp en dedikerad sajt med information om Serahema Saporium. Där kommer ni att hitta persongalleri, beskrivningar av varelser och länder, kartor och illustrationer. Håll ögonen öppna för mer information.

Sist av allt, ett stort tack till Lupina Ojala på Catoblepas för att du delar min vision för den här bokserien. Både jag och Serahema Saporium mår gott av en nytändning, vilket inte minst syns i mitt nyupptäckta målande (se nedan). Det här kommer bli så otroligt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.