Musikrecension – Valonielu av Oranssi Pazuzu

Oranssi Pazuzu - Valonielu

 

Det här är mitt första inlägg där jag experimenterar med inbäddad bild OCH en liten provlyssning som jag hittade här: 20 Buck Spin

Tryck på spelaren nedan för att provlyssna på en låt från skivan.

Oranssi Pazuzu är ett finskt band som spelar en egen avart av black metal som är lite proggigare om jag får uttrycka mig så. I skivans texthäfte finns som tur är en översättning till engelska då mina kunskaper i finska språket är begränsade. Att de sjunger på finska fungerar fantastiskt väl ihop med musiken som är karg och målar upp landskap som för mig bort i fantasin. Perfekt musik för en fantasyförfattare alltså och en stor anledning att jag köpte skivan som nu är en trogen följeslagare i bilen och på Spotify. Oranssi Pazuzu drar gärna ner på tempot emellanåt för att sedan ladda på och leverera krossande tyngd. Jag älskar det och i synnerhet sjätte och sista spåret ”Ympyrää On Viiva Tomussa” som klockar in på dryga femton minuter.

Betyg [9/10] Bumlingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.