Strålande recensioner av novell och Nattlöpare rör på sig

Våren börjar ta ett hårdare grepp om våra breddgrader och med strålande solsken kommer även strålande recensioner. Novellsamlingen Bortom Portalen (Fantastikportalen/Fafner Förlag) släpptes den 29:e februari och de positiva omdömena har duggat tätt. Extra kul är det att mitt vinnarbidrag ”Sjung, kära syster” får så fina lovord. Här följer några citat om min novell och samlingen med länkar till de fullständiga recensionerna.

Midnatts Ord om Sjung, kära syster:

”Detta blev en av mina favoriter, jag verkligen älskar hur ny och fräsch den känns. Med helt nya element som är skrivna på ett helt fantastiskt sätt. Enda felet är egentligen att jag vill ha mer!”

 

Carola Strömstedt om Sjung kära syster:

”Beskrivningarna av de musikaliska striderna är helt underbara. Hela novellens tema med musik som maktmedel är nytänkande och härligt uppfriskande.”

 

Bokhuset om Sjung kära syster:

”Galet kreativt och fullständigt briljant.”

 

Barrikaden om Bortom Portalen:

”Bortom Portalen består av elva noveller av lika många författare. De rutinerade Oskar Källner, Lupina Ojala, KG Johansson, Boel Bermann, Marcus Olausson, Love Kölle och Hans Olsson visar att kreativiteten och påhittigheten verkar hämtas från en outtömlig källa.”

”Kärlek, längtan, hopp, galenskap, mänsklighet, moralfrågor och samtidskritik vävs smidigt in i de olika genrerna. Skräckromantik, steampunk, postapokalypsm, nutids-science fiction, sagor, fantasy och zombier samsas om utrymmet i antologin. Det finns något för alla i Bortom Portalen.”

 

För övrigt skriver jag på för fullt på mitt ännu så länge relativt hemliga projekt. Jag kan säga så mycket som att det rör sig om en urban fantasy för åldrarna 9-12 och att jag har en riktigt skön känsla för berättelsen. Tror det kan bli riktigt bra och snart snart snart ska jag berätta vad det rör sig om. Den första fjärdedelen är färdigskriven och nu ska det bli spännande att se vad mina testläsare tycker.

 

Teaser
Teaser på karaktär i Nattlöpare

När det gäller Nattlöpare, del tre i Serahema Saporium, håller jag och min förläggare Frida på Mörkersdottir på och mailar förslag på omslag till varandra. Snart hoppas jag ha en bild att visa upp och idag fick jag dessutom en blänkare att Frida har börjat med korrekturen av manuset. Framåt sommaren bör boken vara klar för mina läsare och jag har då kommit halvvägs (Bok 3 av 6) i min episka fantasyserie. Känns riktigt mäktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.