Årsbokslut 2017

Som de flesta år har det funnits både toppar och dalar under 2017. Till exempel har jag inte släppt någon ny roman under året fast jag rent tekniskt skulle ha kunnat, men det är i slutändan förlagets beslut. Och å andra sidan har jag fått ut hela tre romaner och ett antal noveller sedan debuten 2014 så det är egentligen helt ok. Att som författare få den förväntansfulla frågan av sina läsare när nästa bok kommer är trots allt en rätt angenäm sits.

Om vi istället fokuserar på det positiva ser det faktiskt rätt bra ut.

Min taktik har varit att jobba mer med att renodla bilden av mig själv som författare. Hemsidan har fått sig en välbehövlig makeover och jag har blivit medlem i både Sveriges författarförbund och Författarcentrum Väst. Återstår att se vilken nytta jag kan dra av dessa medlemskap men det är åtminstone en kvalitetsstämpel och en fjäder i hatten.

Att göra om hemsidan fick faktisk fart på mitt bloggande igen så det var en välbehövlig nytändning.

Lokaltidningen TTELA har uppmärksammat mitt välgörenhetsprojekt Fantastikhjälpen. Där har jag tagit fram en logga och skrivit klart ett utkast till första boken – Drömverk.

Jag har kunnat fakturera mitt första framträdande och fått fler förfrågningar inför kommande event under 2018.

Min idé om att starta en egen intervjupodd med tema fantastik har burit frukt och jag har två gäster inspelade och fler på gång. Ordbyting kanske är relativt anonym än så länge men av lyssnarnas reaktioner att döma verkar jag ha träffat rätt. Min ambition är att ha ett brett urval av gäster men desto djupare samtal så lyssna gärna och ta del av vad som händer i den svenska fantastikens värld.

Sjung kära syster

Jag fick faktisk en novell publicerad under 2017, eller rättare sagt återpublicerad i ny form. Närmare bestämt som ljudnovell när Fafner förlag spelade in min novell Sjung, kära syster tillsammans med ett tiotal andra författares alster. En riktigt kul satsning och en samling vassa pennor jag ödmjukt befinner mig bland.

Så vad väntar då under 2018?

Först och främst ska jag skriva klart bok fyra i min Serahemaserie. Den heter Vildhonung och jag utlovar både episka scener och rafflande (?) romantik (nu är det äntligen dags Pia! ;-P).

Drömverk ska redigeras klart och jag kommer att jobba hårt för att knyta upp sponsorer till Fantastikhjälpen och om inte detta lyckas drar jag igång en Kickstarter.

Jag har några olika novellprojekt på gång, varav de flesta hemliga, men Tretton svarta sagor om superskurkar är en av de offentliggjorda novellsamlingar jag kommer att medverka i. Som man hör på titeln är det en ganska mörk historia. Mitt bidrag heter ”Bara ett barn”.

En kompis har hjälpt mig att sätta upp en webshop. Tanken var att den skulle bli klar lagom till jul. Nu blev det inte riktigt så men det ska ändå bli skönt att ha ett smidigt sätt att hantera beställningar för både den som vill handla och för mig som säljare. Håll ögonen öppna under januari. Det är mycket möjligt att jag kör ett introduktionserbjudande eller två.

Den kanske trots allt största nyheten har jag sparat till sist. Från och med januari månad kommer jag nämligen att två förmiddagar i veckan vara tjänstledig och sitta hemma och jobba med mitt författande. Skriva på manus, redigera, göra research, ringa telefonsamtal, marknadsföra och allt möjligt sådant som jag inte hinner med när jag jobbar heltid. Det är stort för mig att min arbetsgivare erkänner mitt författarskap genom att ge mig den här möjligheten och jag hoppas att det kommer att bära frukt. En konsult ska täcka för de timmar jag inte jobbar så jag kommer inte tvingas jobba ikapp min frånvaro, vilket var ett grundkriterium. Sjukt pepp på detta!

Så god fortsättning och gott nytt år. Nu ser vi till att 2018 blir ett fantastikens år!

P.S Jag hoppas även kunna avslöja en stor nyhet under våren, men den karamellen suger jag på ett tag till. D.S.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.