Ordbyting podd

Det tog lite längre tid än jag trodde men nu börjar bitarna falla på plats och jag har lagt upp ett provavsnitt av min nya podd Ordbyting. Jag hade lite inledande problem med ljudkvalitén men dessa berodde visst på att jag valt fel mikrofon i Audacity. Det program jag använder för att spela in och redigera ljud. Så när jag satt och tjötade i min fina kondensatormikrofon var det i själva verket laptopens mikrofon som plockade upp ljudet. Inte konstigt att det lät skit. Men nu är det fixat och man kan lyssna på min dialektalt bastardiska stämma.

Nu återstår lite annat pill som att få upp podden på iTunes och andra poddforum. Som androidanvändare måste jag därför skapa ett Apple-id men där hittade jag visst nästa miniboss att besegra. När jag ska registrera lösenord nollställs formuläret och jag får börja om. Efter ett antal försök bytte jag till mobilen men får samma resultat där. Suck. Som tur är har jag ohälsosamt tjockt pannben så det är bara att stånga vidare så ska nog det också gå att lösa. Till dess kan man åtminstone lyssna på podden på dess egen hemsida. Ordbyting.se

Nästa steg blir att spela in avsnitt med gäster och jag har redan en gäst inbokad. Förhoppningsvis spelar vi in redan den här veckan och kanske jag hinner någon mer innan jul. Skönt att ha kommit så här långt i vilket fall.

2 kommentarer

    • Marcus Olausson säger:

      Återstår att se när det sker Jonas. Att skapa en podd är lite som ett fantasyäventyr, minus lättklädda tjejer i ringbrynja, talande drakar och dvärgar som springer i berg. Här är det mer traska runt och googla sig fram till var skatten finns, konstatera att den är skyddad av mjukvara, nästla sig in i mjukvaran under förklädnad bara för att upptäcka att man måste ta sig vidare till ännu en nivå. Under tiden får du ta och prångla ut en ny bok Jonas så att jag kan intervjua dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.