Bokskörd från Bokmässan 2014

Bokbunt
Bokbunt

Det blev en diger bunt med spännande titlar och lovande författare. Problemet är var jag ska börja? Jag tenderar ju att ha flera bokläsningar i gång samtidigt, en här, en där, som jag plockar upp och läser i närhelst jag kan. Inte så strukturerat kanske men så är jag emellanåt en drömmande virrpanna. Här kommer ett lite närmare urval ur bunten med titlar och författare.

 

Johan Egerkrans
Johan Egerkrans

Den grymt duktiga tecknaren/konstnären Johan Egerkrans hade signering i SF Bokhandelns monter och fanboy som jag är hade jag med mig ”Nordiska väsen” som jag köpt redan i somras. Passade även på att införskaffa ”Första monsterboken” till barnen och ”Demonjägarna” till ett fadderbarn. Egerkrans har gjort boken tillsammans med Simon Sjöberg.

 

Bergting o Wolcher
Bergting o Wolcher

En annan skicklig tecknare är Peter Bergting och jag hade spanat in hans seriealbum tidigare under mässan. När han hade signering slog jag till med ”The Portent” som ser ut att blanda samurajer med spökerier. Snyggt och läckert! Fick även lite gratistidningar av ett gäng zombies – ”Mater Morbi” och The ”Walking Dead”. Och ungdomstidningen ”Struten” vars reportrar intervjuade mig under Steampunk-minglet på fredagen. Klämmer även in ett reklamvykort för Jonas Wolchers film ”Cannibal Fog” som såklart måste kollas in.

 

Girlpower
Girlpower

Under torsdagen fick jag syn på Nene Ormes i vimlet runt SF Bokhandeln så jag köpte hennes bok ”Udda verklighet” som har bra rykte om sig, knallade fram och fick den signerad. Passade även på att köpa lite böcker i Mörkersdottirs egen monter och fick dem signerade av mina kollegor. ”Nordland” av Åsa Böker, ”Eldbunden” av Ylva Lee Lindell och ”Spegelblänk” av Marie-Louise Fritzén. Kristina Hård satt och signerade ”Kleptomania” hos SF Bokhandeln så jag knep en bok med signatur. Yay! Sedan fick jag syn på Emelie Schepp på mässområdet och tog ett , självklart signerat, exemplar av hennes ”Märkta för livet”.

 

Skräckmästare
Skräckmästare

Fick mig en signatur i både Anders Fagers ”Samlade svenska kulter” och John Ajvide Lindqvists ”Himmelstrand”. Sedan köpte jag självklart ett exemplar av Frida Arwen Rosesunds ”Förvriden” som verkar lovande efter en tjuvkik. Med på bilden är även steampunk-antologin ”I varje ångetag” från förlaget Andra Världar. Alltid kul med ett axplock för mig okända författare.

 

Runmagi
Runmagi

Avslutningsvis så köpte jag även boken/häftet ”Runmagi” av Mats Petersson som även stod och krängde Steampunk-attiraljer, runsmycken med mera. Hittade min gamla påse med egentillverkade runor häromsistens så jag tyckte jag behövde lite inspiration.

Nu återstår bara frågan. I vilken ordning ska jag läsa böckerna? Har redan börjat med Nene Ormes och tjuvläst första två novellerna av Anders Fager så vi får se vad som kommer sedan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.