Externt ljudkort – Steinberg UR22 – införskaffat

Steinberg UR22
Steinberg UR22

Nu har äntligen mitt externa ljudkort anlänt, ett Steinberg UR22 vilket har fått bra betyg i tidningen Studio (Läs testet här!). Jag köpte ett bundlepaket på Thomann, närmare bestämt det här och får be att återkomma med recension.I paketet ingick förutom själva ljudkortet ett par hörlurar (som nog inte är jättefantastiska, men vad sjutton de får duga så länge), Cubase 7 AI (en lightversion av programmet), samt trumsamplern EZ drummer Lite.

UR22 är ett två-kanaligt ljudkort med möjlighet till 48V fantommatning och anslutning mot datorn sker via USB. De två ingångarna är xlr/trs-kombojack för mikrofoner och balanserade linjesignaler. Trs-jacket för kanal 2 kan kopplas om till högohmig, obalanserad instrumentingång med en liten knapp. Kortet har separata reglage för mix, monitorer och hörlurar vilket verkar smidigt.
Då jag inledningsvis mest tänkt spela in mina visor från min bok De rotlösa tror jag detta kit kommer duga alldeles utmärkt. På sikt vill jag spela in hårdrock och mer avancerade produktioner och då bör jag nog skaffa en bättre mick än den lågbudgetvariant av dynamisk mick som jag har. Lutar åt Studio Projects B1 vilken nog fortfarande räknas som lågbudget men bra valuta för den lilla pengen det handlar om (funderar på detta paketet). Men som sagt, så länge blir det till att vråla i den mikrofon jag redan har. Nu ska jag bara lyckas lokalisera den bland alla lådor på vinden.

Med andra ord blir det till att utvärdera under några dagar så återkommer jag med en recension, förmodligen i vanlig ordning full av svavelosande svordomar. Ska bli kul att jämföra att spela in på datorn mot den portastudio jag kört med tidigare (Fostex V8). Nu har jag ju genast ett bättre utgångsläge för att publicera mina alster på nätet. Så… beware!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.