Konsten att göra en logo/banner

MarcusLogo Rev1402

Något behöver sitta högst på min blogg och basunera ut vem jag är, vad jag vill och varför i hela världen du ska bry dig om detta. Just nu brottas jag med formateringen och hur jag ska få texten att framträda, samtidigt som det blir snyggt och inte pajar mina menyer. Det går sådär. Men det går i alla fall framåt.

Att jag valt att kalla bloggen marcus.olausson@bumleby.se är enkelt. Jag själv är mitt eget varumärke eftersom jag vill nå ut till så många som möjligt med mitt författande, men bumleby är också en viktig parameter. Bumleby är mitt företag och det ord som förenar allt som jag skapar i kommersiellt syfte. För tanken är ju att boken De rotlösa bara ska vara början. Det är ju trots allt bara första delen av tre och i mitt huvud finns redan idéer till fristående uppföljare. Dessutom håller jag just nu på med en skräckroman (som jag känner på mig kommer bli rätt mäktig). Den här grabben tar det hela seriöst med andra ord och för den som är intresserad tänker jag dela med mig av utvecklingen från en kille med sitt första bokkontrakt till, förhoppningsvis, en kille som kan försörja sig på sitt författande (eller plan B, få en trevlig extrainkomst). Just nu befinner jag mig alltså i fasen att lansera min blogg och på något vis fånga mina blivande läsares intresse.

Bloggen har fått en form som jag tycker funkar och ser rätt snygg ut. Att tweaka till det tema jag valt lär ta mig många försök och förmodligen måste jag ge mig in och modda koden lite så att t.ex. menyerna och logon inte kolliderar, men grundformen finns där. Med andra ord är bloggen redo för steget att länkas ihop med sociala medier. Jag provade Networkblogs.com men den presenterade inte min sida som jag önskade så nu kör jag med RSS Graffiti istället. Ett utlåtande bör komma inom de närmaste dagarna. Jag ska även prova Twitterfeed för att länka blogginlägg till Twitter. Nu är jag trött som skam och bör gå och lägga mig eftersom en tidningsintervju väntar senare idag (yikes!). Så, god natt, over and out!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.