Fin recension av ”De rotlösa ”och Olausson reser murar

Ja inte murar mot recensenter alltså, men ikväll har jag murat på min rökugn. (se bild längre ner).

Att i positiva ordalag nämnas i samband med David Eddings, Robert Jordan och George R. R. Martin känns mycket bra och jag kommer definitivt sova gott ikväll. Detta är den första recension av ”De rotlösa” jag får utanför bekantskapskretsen och även om man som författare kanske inte ska läsa recensioner så har jag läst den. Om och om igen som ett litet barn :-). Läs recensionen här på Facebook!

Så över till rökugnen. Den blir lite skev (självklart med flit. Jo jag lovar det ska vara så. Det beror inte alls på bristfällig erfarenhet) men ska nog kunna göra jobbet så småningom. Nästa gång ska jag smäcka dit lite eldfast tegel innan jag avslutar med ett murat tak över ugnen. Vete fasen hur det ska gå till, men det är en del av utmaningen. Och så behöver den såklart en ugnslucka också. Någon som har luckorna till en slaktad vedspis liggande?

Det man ser på bilden är alltså den halvfärdiga rökugnen till höger, vars rostfria rökrör går upp till den grill jag murade i början av sommaren. Uppe på grillen ska ett rökskåp placeras och sedan ska undertecknad experimentera med temperaturer, rökmängd, röktider och allsköns parametrar som kan resultera i vad som helst mellan oätligt och underbart.

 

Rökugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.