Intervjuad av Stina Wollter i P4

3094442_2048_1152
Foto: Martina Holmberg/Sveriges radio

 

För en dryg vecka sedan fick jag ett meddelande på Twitter från Stina Wollter som undrade om hennes radioproducent fick kontakta mig. Skojar du? Det visade sig att de sökt på fantasivärld och hamnat på min blogg där de kunde läsa om mitt författande, men även att jag just nu är sjukskriven för utmattningsdepression. Där ser man alltså värdet av att ha en blogg som författarplattform :-).

Igår kväll, strax efter kl 23, var jag alltså med i riksradio i programmet Söndagarna med Stina Wollter och hade ett mycket trevligt samtal med Stina om hur det är att ha psykpunka, men även hur det hänger ihop med mitt skrivande. Kanske jag hellre hade pratat om mina böcker men det här är viktigt för att jag själv ska acceptera mitt tillstånd. Dessutom kanske du som lyssnar kan få en aha-upplevelse och ta tag i din egen situation?

Det farliga med mitt skrivande är nog just verklighetsflykten, att jag glömmer bort att ta hand om mig själv när jag är upptäcktsresande i fantastiska världar. Det som är bra med mitt skrivande är att det har en terapeutisk effekt och att jag kan bearbeta upplevelser och känslor. Spela spratt med mina karaktärer och leva ut sådant som jag skulle bli inlåst för i verkligheten. Få vara både elak och jävlig, men även god och snäll.

Jag är väldigt nöjd med min insats. Hallå, jag var ju med i riksradio! Utan att svamla alltför mycket och min bokserie Serahema Saporium nämndes trots allt lite grand. Du kan lyssna på mitt gästspel i programmet här nedan. Om man lyssnar från början får man även ta del av sjukstugepoeten Cecilia Ekhems fantastiska dikter. Gör det. Olaussons ordination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.