Att göra ingenting

Snart en månad sedan senaste blogginlägget. Sjukskriven för utmattningsdepression och panikångest, känn på den. För människor runtomkring mig är det nog inte så förvånande och kanske inte för mig heller. Det svåra när man brinner för kreativa saker är att lyfta blicken och ta en titt på sig själv. Kolla hälsostatus och ställa frågan om det inte är dags att tagga ner. Jag har ju så roligt medan jag bränner mitt ljus i båda ändar, på upptäcktsfärd i främmande världar. Men det blev för mycket.

2007 stångade jag mig in i den berömda väggen. Nu var det tydligen dags igen. Motivationen har saknats, humöret har sjunkit i bott och jag tvingades dra i nödbromsen. Som tur är har jag en förstående arbetsgivare och tänker hamna på banan igen. Mycket vila, besök hos beteendevetare, antidepressiva piller och frisk luft och motion är ordinationen. Rota i gammal mental skit kan nog också behövas. En vårstädning?

Rota lite
Rota lite

Vila, hur sjutton gör man det när man är sysselsättningsnarkoman? Till att börja med jobbar jag inte, jag har dragit ner rejält på skrivande, renoverande, bloggande och annat som ockuperat mina kvällar. Jag skulle ha åkt till Archipelacon på Åland i juni men trots att det smärtar mig tvingades jag inse att det skulle bli övermäktigt så det får bli ett annat år. Istället sparar jag krafter för ConFuse i Linköping i augusti.

Bok nummer 3 – Nattlöpare ligger lite halvt på is och kommer inte komma ut i sommar. Ha förtröstan, det blir en bok, bara inte just nu men jag hoppas senare i år. Istället skriver jag lite på noveller och experimenterar, testar idéer och kravlöst skrivande. Tar några dagar emellan utan att skriva alls. Jag har två bidrag som marinerar hos testläsare innan jag skickar in dem till en steampunknovelltävling.

Steam me up, Scotty!
Steam me up, Scotty!

Om det går vägen så kan man läsa lite Olausson där. Annars prånglar jag kanske ut dem själv som e-noveller? Dessutom har jag en postapokalyptisk novell under utveckling som kommer ta en egen twist på zombies och udda magiformer. Tror den kan bli rätt läcker om jag får till den. Men jag har all tid i världen på att skriva klart. Ingen deadline alls. Rätt skönt.

Nu ska jag knata ut i solen och njuta av naturen. Kanske prata med småfolket. Ta det lugnt där ute!

20150414_150618

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.