Nya strängar på min lyra

Nya strängar

 

Bokstavligt talat! Som vanligt är det en skön känsla att ha strängat om gitarren (Yamaha C-40 för den som undrar) och uppleva hur fantastiskt den kan låta, bara den får lite nytt nylon och stål. Utanför vräker regnet ner och här inne prövar jag och äldste sonen (snart sex år) en ganska ny grej. Pappa Marcus sitter utanför rummet och skriver medan Victor ska somna själv. Imorgon väntar första skoldagen så det är inte helt lätt att somna. Gitarren får vara tyst så länge och endast tangenterna smattrar ikapp med regnet. Yngste sonen (4 till julen) sover över hos mormor och sambon jobbar. Snart lite tid att författa med andra ord!

Väntar fortfarande spänt på recensioner men har fått vissa lovande indikationer i alla fall. Sedan kanske man ska hålla en viss distans till just recensioner. De är ju bara andras tolkningar av den text som jag nu delar med er läsare. Serahema med Elderim och Co tillhör inte bara mig längre. I vilket fall är det väldigt kul när personer som normalt inte läser fantasy kommer fram och tycker att boken är jättebra och att det nästan känns som att se på film att läsa den. Då känner jag mig nöjd och klappar mig själv på axeln lite granna.

Annars är det just nu ”Serahema Saporium 1:2 – Bäraren” som är på gång. Eller bara ”Bäraren” för den som har problem med långa titlar. Jag har mailat lite förslag på omslag till förlaget och väntar hoppfullt på vad som kommer tillbaks ur Fridas trollerihatt. Förhoppningsvis har vi ett preliminärt omslag klart tills bokmässan. Där kan man leta upp mig hos Mörkersdottir i bås A02:47. Jag ämnar vara där eller i faggorna alla dagarna. Klicka här för länk!

Serahema Saporium får stå som samlingsnamn för mina bokserier i världen Serahema, där ordet Saporium kommer förklaras i nästa serie. Så boksviten kommer dels att bestå av de sex böcker jag skrivit och som nu ska omvandlas till fysiska böcker, men även kommande böcker som ännu bara finns inne i mitt huvud. Serahema Saporium 1:1 – De rotlösa betyder att det är första boken i första serien. Serahema Saporium 1:2 – Bäraren är alltså andra boken i första serien. Krångligt? Logiskt enligt den nördiga ingenjören som författar och i nästa serie kommer första boken alltså få index 2:1, del två index 2:2 osv…

Återstår bara att se när jag kan börja skriva på nästa serie. Just nu skriver jag nämligen på en skräckis och skissar på en barnbok, parallellt med korrekturläsning av ”Bäraren” och vardagen som småbarnsförälder. (Lyssnar) Grabben har inte somnat ännu. Dags att smyga in och lägga en snarkmatta som inspiration åt honom. Och drömmar fungerar bra som inspiration för mig med. Natti natti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.